Pages

Monday, June 13, 2011

www.myspacefacebook.com


assalamualaikum and heyy my blog ! dah lama gilaaa tk update blog nehh . fara actually dh kekurangan idea . dh tk tau nak tulis pasaai apa lagi . duhh !

btw , aku nak cakap banyak about facebook vs myspace. bfore that , pada pndapat aku lahh kan , myspace semakin kurang mendapat perhatian . kan kan kan ? s
ekarang ni dh tk kira umur dh -no limit , semua dah guna facebook . tak kira lah , baru umur 6 tahun ke atau 8 tahun ke . mesti dah ada lah ! kalau tkde pun, mesti diorang tau apa tu facebook kalau korang tanye kat dia . fyi , my sistah yg paling younger tu pun ada facebook masa dia umur 4 tahun . sampai 3 acc dia buat ! duuhh . tk caya ? tkpe , search je kat facebook (kalau nak , tk paksa eaa ) : '' hanis nfrhs '' . tu salah satu fb nye . yg lain tk igt .



moreover , sekarang ney orang mmg dh addicted gila ngn facebook smpi ada yang tidur lambat smpi ke subuh ! , ada gak yang tk siap hw sbb sebokk main game farmville . en ? tipu leteeww kalau tak ngaku . :P macam fara , selalu tidur paling lmbt pun pukul 12.30 . penahh la trlajak smpi pukul 4 pagi . HAHA , syok brchatting la katekan . pastu bangun tidur
mmg awal lahh ! pukul 12 seawal-awalnya . HEHE . teenager la katekan . alah , walaupun hari2 bukak facebook pun , myspace tk lupa gak au .




this is my sister that i mention just now .



sekarang nehh bila dengar je myspace orang langsung tk pandang . buat dunno je . ada yang tanya saya , '' kau tengah buat apa tu ? '' .... my answer '' aku tengah laya
n myspace ni . check2 notify '' . jeng jeng jeng . tau apa dia balas ? : '' hek eleh kau ! kuno gila kau ! apa barang myspace ? ktinggalan zaman ah kau ! '' .. pehh , mnyirap gak bila baca . dh tu , buat derkk je ah . malas nak layan . alah the fact : dulu zaman myspace bukan main lagi hangpa ! cakap facebook tu utk orang-orang tua . lastly korang men gak en ? tk payah tipu . awak-awak ,sapa tipu dosa , mati seksa , masuk api neraka tau . alah , time aku kecik-kecik dlu punya ayat ! XD . tapi comel gak bila cakap camtuh ! alolo . suka ahh bila ingat zaman budak2 dulu . semua kecik2 ketot2 je . HAHA . ehh2 , back to the topic , abis cuba renung2 kan balik , tenung screen tu lama2 , cuba korang fikir , sekarang nehh sapa yg buat facebook famous ? tett.. tett .. tett .. jawapannya , korang ah ! pengguna myspace yang bertukar arah ke facebook .


alahh aku tau , bila korang sign in myspace je , mesti korang cakap :' myspace sekarang ni dah upgrade ah , tiru facebook lagii !' and ada gak yang cakap , 'ahhh ! pening kepala aku tengok myspace sekarang nehh , dh tk trsusun lagi .' semua tu alasan semata-mata . dah trangg tang tang si TOM tu memerah kepala otak dia upgrade myspace utk mmudahkan korang cari button click home , profile or whatever . senang cite , mehh sini aku bagi kata pepatah '' bagai kacang lupakan kulit '' . ahaa , dulu korang bukan main lagi , bila ada orang add jea mesti heboh 1 kampung . bila friend baru jea cecah 2++ lebih , heboh 1 kelas cakap , ehh , friends aku dah 2 ratus lebih . korang dah sampai berapa ? (adeehh , baru cecah 200 lebih dah kecoh2, TOM dah 1 juta lebih tk kecohh pun .) its the fact right ? terima jelahh kenyataan .


yeahh , memang lahh ramai kawan2 lama koranng yg dah lama tak jumpa tu ada facebook , apa salahnya ajak dia sign up myspace pulakk . tak salah en ? cikgu-cikgu pun majority dh ada facebook , asal aku search jea nama diorang mesti ada . SAH FENOMENA MELANDA ! macam wabak H1N1 pulak .



so , jangan lah support sangat si mark zuckerberg tuhh , dia dah kaya pun . support lahh myspace lagi sekali . balance sikett ! hehe . finally , dah takde pape lagi nak cakap , soo , wa chaww dulu babe !
p/s: jangan asik main facebook jea , pegi buat homework sana .



aaepp ! jangan tenung lama2 . ni lah my bruh . dia orang 1st yg kenalkan aku dgn facebook ! ;D

No comments: